Het boek Openbaring

De vertaling van het Griekse woord ἀποκάλυψις (apokalupsis) is Openbaring. Letterlijk vertaald luidt het: het wegnemen van de bedekking of sluier. Het doel van het Bijbelboek Openbaring is om bepaalde dingen zichtbaar te maken, het is een profetie, geschreven in profetische taal.

Openbaring is een boek van troost en bemoediging. Dit is een studie over Openbaring vanuit het gezichtspunt van de Tenach en de Joodse achtergronden. De studie is door Peter gegeven in de eerste helft van 2002 en het document is beschikbaar vanaf augustus 2002. Het materiaal is echter niet door Peter zelf op schrift gesteld en wijkt soms iets af van het gegeven onderwijs.

LET OP! In de download categorie Lettertypen vind je twee lettertype bestanden, te weten: bwhebl.ttf en bwgrkl.ttf. Deze lettertypen heb je nodig voor de Hebreeuwse en Griekse tekst in het Word document.

Verder kunt u een overzicht van het Hebreeuwse alfabet downloaden waarbij de ontwikkeling van de taal is te zien. Het eerste alfabet ter wereld is ongeveer 6000 jaar oud en uitgevoerd in pictogrammen. Het Hebreeuwse schrift zoals dat nu wordt gebruikt, is van het Aramese kwadraatschrift afgeleid.

Van de makers van Tora Pagina's.

FileAction
OpenbaringOpenbaring  Download  
OpenbaringOpenbaring  Download  
fonts-usage