God de Vader in de Bijbel, het Jodendom en het Christendom

Je dient ingelogd te zijn om deze video te bekijken.

God de Vader in de Bijbel, het Jodendom en het Christendom

De aangeboden bestanden van deze opname mogen vrij worden vermenigvuldigd en verspreid. Het is echter niet toegestaan de opname te wijzingen, te verkopen of via internet aan te bieden. Lees voor meer informatie het artikel Kopiëren en verspreiden.

Reacties

 1. Cornelia

  Shalom Peter,
  Wat een fijne avond!
  Ook ik heb een vreselijke jeugd gehad, ben als 2de kind van 5 kinderen vreselijk afgetuigd ”om mijn blijheid, k was toen al in de Heer en daarom blij!
  Zo, zijn wij wel opgevoed met de Here Jezus, en kerk en zondagschool.
  Mijn moeder kende de Bijbel heel goed bedacht ik me jaren later toen ik ook de Bijbel beter ging lezen.
  Ze zei ook vaak, wat zou jij graag in, de Hema willen werken kun je de hele dag blij zijn?!
  Mijn vader was goed voor mij, maar zei wel, kind stop met alles voor je moeder te doen, je ziet toch dat ze je niet moet.
  De hele Familie en omgeving wist en zag het, ook de school want ik zag er vaak vreselijk uit, maar ik vergaf haar ter plekke, en dacht, het is mijn moeder zij mag dat, k heb ook nooit met iemand in die tijd willen praten, zag ik als verraad aan haar.
  Toen ben ik weggehaald door een zus van mijn moeder, en de moeder en vader van mijn moeder zeiden Betty je bent hier altijd welkom.
  Toch bleef ik hunkeren naar mijn moeder, k heb haar altijd verdedigt, haar nooit verraden, maar ze moest me niet.
  K heb haar na mijn 16 de jaar nooit meer gesproken, en nagenoeg niet meer gezien ook mijn broers en zus niet
  maar er wel mn best voor gedaan, bloemen sturen, naar haar toe gegaan voor een gesprek, ze joeg me van de deur.
  Met mn vader had ik regelmatig contact.
  Mn broers en zus wisten wat mijn moeder met mij deed, ennn heus waar zij deden allen mee met mijn moeder, k ben wat af gepest.
  Ik was ook anders, vol liefde voor de medemens, toen al, altijd bij oude mensen, om van alles voor ze te doen, dat maakte mij blij.
  K vertelde ook altijd verhaaltjes over goed zijn en niet stelen enz aan mijn jongste broertje.
  Nu zijn inmiddels mijn beide ouders overleden en toen mijn moeder als laatste overleed, durfde mijn oudste broer geen contact met mij op te nemen omdat hij zich schaamde voor wat zij mij ook aangedaan hebben.
  Peter ik heb het ze vergeven, maar heb geen contact met ze, door hen zelf is dat zo, Mijn broer zei, na de dood van mijn moeder toen hij mijn adres had achterhaald, je hebt niets gemist, en je lijkt ook helemaal niet op ons, je bent anders.
  Nu kan mijn moeders graf ook bezoeken net als het graf van mijn vader en ook bloemen bij haar brengen..
  Ik zag dat op het graf van mijn moeder een marmeren Bijbel is geplaatst die precies in het midden open ligt daar was ik wel heel blij mee.
  K heb nooit over mijn jeugd gesproken, k wil geen levenslang door een vervelende jeugd, het heeft mij denkelijk nederig en dienstbaar gemaakt.
  K ben een ZZPR in de zorg, en heb schitterende referentie brieven van de Cliënten zelf, zonder dat ik er om vraag!
  Verder heb ik wel 2 keer de verkeerde keuze gemaakt in 2 huwelijken waar ik zelf uiteindelijk mee ben gestopt, na 2 maal 12 jaar, zij behandelde mij ook niet netjes, maar de 2de zou het heel anders doen, mijn grote fout was ook, het waren geen gelovige mannen.
  Maar zoals jij ook op deze avond verteld, het voelde mij ook vertrouwd, ik verdien geen goeie man, want mijn moeder moest me ook niet.
  En mijn vader bevestigde dat keer op keer.
  Maar mijn 2 ex echtgenoten wisten en weten ook dat ik gelukkig was en ben in de God van Israël en de Heere Jezus, altijd dacht en denk ik.
  VERTROUW OP God, ANDERS GELOOF JE TEN DIEPSTE NIET. en dat denk ik elke dag, kan ik zo’n mooie gebeurtenis over vertellen!
  Ik ervaar Hem zo regelmatig op zo’n bijzondere manier Hij maakt mij blij, toen en nu, en k ben heel graag in Zijn Woord, k heb er al vele jaren grote honger naar.
  En studeer al zeker 12 jaar gewoon thuis met Hem als mijn Leer Meester! en elke dag.
  K ben ook een stoompan, B’ sora tova de blijde boodschap! moet je onderlegd vertellen! en het werkt.

  En dat ik jullie, jou en Vanessa mocht vinden op het net 14 dagen geleden, is ook bijzonder, ik zit op de goeie weg, want alles wat ik van jullie luister en lees kan ik nagenoeg bevestigen, heus waar!
  K vraag altijd aan de Heere Jezus als ik in Zijn Woord ben, wilt U mij helpen het te begrijpen, en dat doet Hij!
  14 Agustus ga ik met de organisatie van I Doed reizen naar Israël, en ontmoet ook Sandy Shoshani een messiaanse familie die ik steun met haar werk om aanstaande moeders te overtuigen om geen abortus te laten plegen en zij onderhoud ze dan met steun van lieve mensen.
  Peter en Vanessa jullie zijn geweldige vertegenwoordigers van de God van Israël, streng doch rechtvaardig!
  hartelijke groet!
  Betty Prins

Laat een antwoord achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.