ETS Bijbelcursus in Haarlem

Een cursus om de Bijbel beter te leren kennen, begrijpen en toepassen

Van september 2020 tot mei 2021 zullen Peter en Vanessa Steffens en Frans Blok opnieuw, in samenwerking met de ETS, in Haarlem een Bijbelcursus geven. Daarin zullen zij eens per maand op zaterdag een boek uit het Oude Testament en een boek uit het Nieuwe Testament behandelen. Nieuw is daarbij dat het ook mogelijk is om de lessen via een videoverbinding te volgen.

Dwars door de Bijbel

Regelmatig bereikt ons het verzoek of wij een cursus aan zouden kunnen bieden waarbij Bijbelboeken in hun geheel aan bod komen. Dit sluit enorm aan bij ons verlangen om de Bijbel meer systematisch te gaan onderwijzen. Na een tijd van gebed en beraad hebben we besloten om ons samen met Frans Blok (voorganger en studieleider van de Timoteus2.2 cursus) aan te sluiten bij de bestaande Bijbelcursus van de ETS.

Inhoud van de cursus en studiebelasting

Op elke lesdag worden 2 Bijbelboeken behandeld, een uit het Oude Testament en een uit het Nieuwe Testament. In het studiemateriaal en in de lessen wordt aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de boodschap van elk Bijbelboek en de betekenis voor het de dagelijkse wandel met God. De cursus vraagt een tijdsinvestering van gemiddeld vijf uur per week, voor het thuis lezen van het Bijbelboek, het vergaren van aanvullende informatie op ETS-online en voor het volgen van de lessen.

Kosten

De ETS rekent € 325,- voor deze cursus bestaande uit 18 lessen Oude Testament en Nieuwe Testament verdeeld over 9 zaterdagen. Bij dit lesgeld is tevens inbegrepen de toegang tot online lesmateriaal van de ETS, de toegang tot de Studiebijbel online van het Centrum voor Bijbelonderzoek en de toegang tot ETS-studiedagen.

Data, aanmelding en overige informatie

Alle informatie over de data en het aanmelden zijn via de onderstaande link te vinden.

https://www.evangelisch-college.nl/opleidingen-en-cursussen/bijbel/ets-bijbelcursus/aanmelden/