Home Hulp Handleidingen ISO bestanden

Print

ISO bestanden

Van veel online te bekijken video's zijn (of komen) ISO bestanden beschikbaar om te downloaden. Maar...

Wat zijn ISO bestanden?

Een ISO bestand is zeg maar een kopie van een DVD of een CD. In het geval van de op deze website aangeboden ISO bestanden zijn het de bron bestanden die voor de DVD's in de webshop werden gebruikt.

Wat kan ik met een ISO bestand?

Je kunt een ISO bestand downloaden naar je hardeschijf. Vervolgens kun je dit bestand met een daarvoor geschikt programma branden op een DVD. Er zijn verschillende gratis programma's verkrijgbaar waarmee je dit kunt doen. Enige kennis is echter wel noodzakelijk. 
Je kunt uiteraard ook iemand die je kent en de juiste kennis en/of ervaring heeft vragen om de ISO bestanden op een DVD te branden.

Downloaden

Let op dat deze bestanden veel ruimte in beslag nemen. Eén enkel ISO bestand is ca. 4,5 gigabyte groot. Vanwege de enorme ruimte die deze bestanden in beslag nemen hebben we deze ondergebracht bij Google. Je wordt voor het downloaden automatisch doorverwezen. Bij Google krijg je één keer de melding dat het bestand te groot is voor de virusscanner (van Google) om te controleren. Je krijgt dan de mogelijkheid om alsnog het bestand te downloaden. Bij de daarop volgende bestanden krijg je deze melding niet meer.

Wat is het resultaat?

Een volwaardige DVD van het beeldmateriaal met menu en hoofdstukken. Een studie is altijd (niet zichtbaar) onderverdeeld in stukken van 10 minuten. Hierdoor kun je snel navigeren naar ongeveer de tijd waar je een vorige keer gebleven was.

DVD box omslag

Bij de ISO bestanden vind je ook een PDF bestand welke de omslag van de DVD box bevat. Deze kun je uitprinten en als omslag van een DVD box gebruiken.

Omslagen voor enkele DVD's zijn met iets bijsnijwerk geschikt voor slimline (extra dunne) DVD boxen. Bij meerdere DVD's zijn de omslagen geschikt voor bijbehorende DVD boxen.

Wist je dat?

...het beeldmateriaal en het gesproken onderwijs van Peter & Vanessa dat op deze site staat gekopieerd mag worden?

De DVD's die je d.m.v. de ISO bestanden verkrijgt mag je vermenigvuldigen en verspreiden. Op de DVD wordt hier ook altijd melding van gemaakt.

Lees voor meer informatie de artikelen:

Houd me op de hoogte

Komende tijd zullen nieuwe ISO en MP4 bestanden op de website beschikbaar komen. Wanneer je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden dan kun je je onderstaand abonneren op een aparte (tijdelijke) nieuwsbrief. Je dient wel ingelogd te zijn om deze mogelijkheid te zien.

 
 

 

© 2016 Peter en Vanessa Steffens
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.